Zober loptu, nie drogy 2009

Športoviská v Košiciach, Prešove a Starej Ľubovni ožijú projektom Zober loptu,nie drogy pre tínedžerov. Na palubovky a ihriská sa rozhodli v rámci reklamnej kampane lákať mladých aj také hviezdy ako sú slovenskí reprezentanti Richard Štochl v hádzanej, Ján Kozák vo futbale a Zuzana Žirková v basketbale. V mesiacoch apríl, máj a jún budú mať žiaci posledných ročníkov základných škôl a kvarty, kvinty a sexty osemročných gymnázií príležitosť pravidelne sa venovať loptovým hrám. V Košiciach si zahrá 16 tímov futsal, v Prešove 12 celkov basketbal. V pláne je podobná súťaž v Starej Ľubovni.

Prešovský basketbalový zoznam je už takmer zaplnený. Súťaž sa uskutoční aj vďaka úzkej spolupráci s mestom Prešov. K1. aprílu sa prihlásilo týchto 11 škôl: ZŠ Kúpeľná 2, ZŠ Mukačevská 1, ZŠ Májové námestie 1, ZŠ. Mirka Nešpora 2, ZŠ Lesnícka 1, ZŠ, Prostějovská 38, ZŠ Československej armády 22, ZŠ Važecká 11, ZŠ Bajkalská 29, ZŠ Šmeralova, ZŠ Sibírska. Celý turnaj by sa mal uskutočniť v priebehu apríla a slávnostné vyhodnotenie je naplánované v deň populárneho prešovského Streetbasketu.

Futsalisti v Košiciach ešte majú šancu dať o svojom záujme vedieť prostredníctvom elektronickej prihlášky na tomto webe alebo telefonicky.

Pravidlá sú jasné už z predchádzajúcich častí projektu. Reprezentačné družstvá škôl musia byť zmiešané – v každom musí byť na palubovke vždy minimálne jedno dievča resp. chlapec. Výkony všetkých budú odmenené tričkami pre členov tímov a športovými potrebami pre jednotlivé školy. Ďalšie podrobnosti projektu ako aj časový harmonogram zápasov a ich výsledky si budete môcť prečítať na tejto pravidelne aktualizovanej webstránke.