Zober loptu, nie drogy jeseň 2010

Lopty v projekte pre tínedžerov Zober loptu, nie drogy sa opäť rozkotúľali. Minulý ročník prebehol viac ako úspešne: po futsalovom turnaji, na ktorom sa v Košiciach zúčastnilo 19 škôl a v Starej Ľubovni 8 škôl, v Michalovciach a Gelnici si žiaci zmerali sily v hádzanej s účasťou z ôsmich základných škôl v každom z miest.

Do nového školského roku a teda do novej sezóny sme vstúpili zorganizovaním veľkého futbalového turnaja Prešov CUP 2010 v spolupráci so združením Miniliga mládeže. Zdravá súťaživosť v mladých ľuďoch sa prejavila aj na tomto podujatí konanom koncom augusta 2010 vynikajúcou atmosférou a počtom takmer 500 futbalistov z celého Slovenska aj zahraničia.

Na september sú pripravené ďalšie nové časti úspešného projektu. Do novej sezóny v basketbalovom zápase je v Košiciach prihlásený rekordný počet, až 20 škôl. Zahanbiť sa nenechala ani Stará Ľubovňa, v ktorej sa bude hrať basketbal aj tento rok. Novým športovým dejiskom na mape Slovenska je Galanta, ktorá pre základné školy a gymnázia z okolia bude organizovať futsalový trunaj. Ďalším novým kandidátom na zápasy bude metropola Zemplínu, mesto Humenné.

Naša podpora projektu, ktorý dominuje protidrogovou tematikou je stále aktívna. Rast prihlásených účastníkov sa každým rokom zvyšuje, a utvrdzuje nás v presvedčení, že náš boj nie je márny.